«

»

Dub 08 2015

Smetanová fazolová polévka

Fazolkova_polevka1

Lahodná polévka, která Vám nedá moc práce, ale výsledek stojí za to

Množství:    4 osoby

Ingredience:

zelené fazolové lusky čerstvé nebo mražené 350-400 g
zakysaná smetana 400 ml
voda 700 ml
máslo 1 polévková lžíce
hladká mouka 2 polévkové lžíce
čerstvý nasekaný kopr
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Na másle krátce orestujeme fazolové lusky pokrájené na cca 3 cm kousky. Podlijeme troškou vody, mírně osolíme a vaříme do měkka
2.)  Zalijeme uvedeným množstvím vody a přivedeme k varu
3.)  V zakysané smetaně rozšleháme mouku a za stálého míchání procedíme do polévky. Dobře povaříme
4.)  Nakonec polévku ještě dochutíme solí a přidáme nasekaný čerstvý kopr

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>