«

»

Led 11 2015

Hovězí na zelenině

hovezi_na_zelenine1Netradiční úprava hovězího masa s povidly a skořicí Vás mile překvapí

Množství:   4-5 osob

Ingredience:

hovězí zadní 900 g
petržel 2 ks
mrkev 3 ks
sádlo
sůl podle potřeby
hladká mouka 1 lžička
švestková povidla 1 lžíce
skořice 1/2 lžíce

Postup přípravy:

1.)  Hovězí maso nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm, osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky a dusíme cca 2 hodiny
2.)  Průběžně podléváme vodou, aby po vydušení zůstalo dost šťávy. Asi 15 minut před koncem přidáme 1 lžičku mouky, kterou jsme zamíchali v troše vlažné vody
3.)  Povidla rozmícháme v troše vody a přimícháme skořici
4.)  Po vydušení šťávy přimícháme povidla a chvíli spolu povaříme

Jako přílohu podáváme knedlík

komentář 1

  1. Kristýna

    Dobrý den,

    děkuji za inspiraci, je to moc dobré jídlo a přitom velmi jednoduché na přípravu. Chutná mně, manželovi i 2letému synovi:-). Akorát já knedlík moc nemusím, tak si k němu vařím těstoviny. A je to také velká mňamka.

    Hezký den, Kristýna

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>