«

»

Dub 12 2015

Špenátová omeleta

Spenatova_omeletaŠpenát je ohromně populární listová zelenina, která se používá téměř ve všech světových kuchyních. Má velmi jemnou chuť a delikátní strukturu. Tělu dodá vitamíny A, C, K. Je bohatý na železo, hořčík a kyselinu listovou

Ingredience:

mléko 240 ml
vejce 8 ks
hořčice 1 lžíce
mražený špenát 2 sáčky
polohrubá mouka 40 g
strouhaný čedar 180 g
sůl podle potřeby
olej

Postup přípravy:

1.)  Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem
2.)  V míse našleháme mléko s vejci, hořčicí a solí a postupně přisypáváme mouku, abychom získali hladké těstíčko
3.)  Těstíčko nalijeme na vymazaný plech, poklademe ho vyždímaným špenátem
4.)  Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut. Posypeme strouhaným čedarem a pečeme dalších 2-4 minuty
5.)  Omeletu vyndáme z plechu, zarolujeme a podáváme nakrájenou

komentářů 2

  1. Lucie

    výborné, jednoduché a rychlé… určitě budeme péct i až přestanu kojit

  2. Martina

    Moc nám chutnalo a i přes můj strach z vajíček se žádná pohroma nekonala 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>