«

»

Kvě 09 2014

Sekaná s kukuřicí

sekana

Řeknete obyčejná sekaná. Pokud ji správně okořeníte a bude i hezky vypadat, za chvíli se po ní jen zapráší.

Množství:              4 osoby

Ingredience:

mleté maso míchané vepřové a hovězí 600 g
vejce 1 kus
rohlík 1 kus
kečup 2 lžíce
hořčice plnotučná 2 lžičky
majoránka 1/4 lžičky
nakládaná kukuřice 1/2 malé plechovky
strouhanka podle potřeby na zahuštění
sůl podle chuti
mast na pečení

Postup přípravy:

1.)   Rohlík namočíme do vody a vyždímáme
2.)   Všechny ingredience dáme dohromady mimo kukuřice a pořádně zpracujeme. Nakonec zamícháme kukuřici.
3.)   Z hmoty vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku a důkladně potřeme studenou vodou.
4.)   Do pekáčku dáme mast a hodně podlijeme vodou, protože pečeme nepřiklopené. Pečeme cca hodinu

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

komentářů 7

Skip to comment form

  1. Kateřina

    Zdravím Vás paní Viero,

    měla jsem ze sekané bez cibule a česneku strach, ale byla dobrá. Jen jsem vynechala kukuřici.

  2. Janavel

    Dneska jsem upekla sekanou a je opravdu výborná ! 🙂 Doporučuji.

  3. Martina

    Zdravim, asi hloupy dotaz, ale co je mysleno tou masti na peceni? 🙂
    Jinak moc chvalim webovky, lepsi s recepty pro kojici jsem nenasla.

    1. viera

      Dobrý večer Martino,

      děkuji za milá slova. Tou mastí na pečení myslím toto: Sekanou umístím do pekáčku, do kterého dám trochu vepřového sádla a ještě podleji vodou

      Přeji hezký večer
      Viera

  4. Kateřina

    Dobrý den, opravdu výtečná sekaná 😉

  5. Eva

    Na kolik stupňů prosím péct? Děkuji

    1. viera

      Dobrý večer Evo,
      peču na 180°C v teplovzdušné nebo v plynové, ale to nedovedu odhadnout (středně teplá)
      Přeji hezký večer
      Viera

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>