Lahodná polévka, která Vám nedá moc práce, ale výsledek stojí za to
Množství: 4 osoby
Ingredience:
| zelené fazolové lusky čerstvé nebo mražené | 350-400 g |
| zakysaná smetana | 400 ml |
| voda | 700 ml |
| máslo | 1 polévková lžíce |
| hladká mouka | 2 polévkové lžíce |
| čerstvý nasekaný kopr | |
| sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Na másle krátce orestujeme fazolové lusky pokrájené na cca 3 cm kousky. Podlijeme troškou vody, mírně osolíme a vaříme do měkka
2.) Zalijeme uvedeným množstvím vody a přivedeme k varu
3.) V zakysané smetaně rozšleháme mouku a za stálého míchání procedíme do polévky. Dobře povaříme
4.) Nakonec polévku ještě dochutíme solí a přidáme nasekaný čerstvý kopr

Komentáře