«

»

Lis 11 2015

Polévka ze zelených fazolových lusků

vyborna_fazolkova_polevka

Fazolové lusky řadíme mezi luštěniny. Jsou vhodné nejen jako příloha, ale i jako hlavní ingredience do polévky. Uvařme si tuhle polévku z fazolových lusků a smetany, přijít vhod může nejen na podzim

Ingredience:

mražené fazolové lusky 400 g
středně velké brambory 2 ks
rozpuštěné sádlo 2-3 lžíce
ovesné vločky 2 hrsti
smetana ke šlehání 250 ml
vejce 1 ks
sekaný kopr
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozkrájíme i fazolové lusky (necháme je předtím trochu povolit). Trochu je podusíme na rozpuštěném sádle. Zalijeme směs asi 1200 ml vody, osolíme a vaříme do poloměkka
2.)  Přidáme ovesné vločky a dovaříme do změknutí zeleniny. Přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Nakonec vklepneme vajíčko, zamícháme a ještě chvíli povaříme
3.)  Na úplný závěr přidáme trochu posekaného kopru

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>