«

»

Kvě 11 2014

Kuřecí roláda z řízků

pok1

Pečená roláda plná chutí, která se dá servírovat jak teplá, tak i studená. Zejména studená s hojnou zeleninovou oblohou může kralovat na Vašem stolu při oslavách či při posezení s přáteli.

Množství:            6 osob

Ingredience:

kuřecí prsní řízky 5 ks
anglická slanina (šunka) 10 plátků
strouhaný sýr 180 g
vejce 3 ks
kukuřice 1 hrst
nakládané okurky 2-3 ks
nakrájená šunka 100 g
petrželka
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem, poklademe anglickou slaninou nebo šunkou.
2.)  Na tuto vrstvu rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě rozklepat), okořeníme dle chuti.
3.)  Pak vlijeme směs strouhaného sýra s vejci, opět ochutíme dle chuti (třeba vegetou), přidáme hrst kukuřice, pokrájené nakládané okurky, trochu petrželky, nakrájenou uzeninu.
4.)  Přikryjeme masem a slaninou (šunkou), co přečuhuje přes formu.
5.)  Pečeme přibližně 40 min na 190°C. Necháme chviličku vychladnout a podáváme teplé, ale i studené

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>