«

»

Kvě 09 2014

Koprová omáčka

koprovka1

Koprová omáčka rozděluje lidi na dva tábory. Na ty, kteří ji milují a na ty, kteří ji nemusí. Díky tomuto receptu si ji ale zamilují všichni.

Množství:                4 osoby

Ingredience:

máslo 70 g
hladká mouka cca 6 lžiček
zakysaná smetana 2 kelímky
mléko 500 ml
ocet podle potřeby
cukr podle potřeby
sůl podle potřeby
čerstvý kopr svazek

Postup přípravy:

1.)   z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a pořádně rozšleháme.
2.)   přidáme zakysanou smetanu, cukr, ocet, sůl a nasekaný kopr.
3.)   Omáčku povaříme. Pokud je hustá, můžeme ji zředit mlékem.

Omáčku můžeme podávat například s vajíčkem uvařeným natvrdo a brambory nebo s vařeným hovězím (kuřecím) masem a houskovým knedlíkem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>