Jednoduchý ale velice dobrý dort, který Vám nezabere moc času a rozhodně zachutná.
Ingredience:
| máslové sušenky | 250 g |
| sýr typu žervé, lučina | 600 g |
| máslo | 100 g |
| moučkový cukr | 100 g |
| smetana na šlehání | 250 ml |
| vanilkový cukr | 1 sáček |
Ingredience na zdobení:
| borůvky | 400 g |
| moučkový cukr | 80 g |
Postup přípravy:
1.) Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.
2) Máslové sušenky dáme do igelitového sáčku a rozmačkáme je válečkem.
3.) Drobečky nasypeme do misky, přidáme máslo, dobře propracujeme a hmotu rozprostřeme na dno dortové formy. Urovnáme stěrkou a dáme na hodinu do lednice
4.) V jedné misce ušleháme šlehačku
5.) Do druhé misky dáme žervé moučkový cukr, vanilkový cukr a vše ušleháme do hladkého krému.
6.) Ušlehanou smetanu přidáme do krému ze žervé, pořádně promícháme a naneseme na sušenkový korpus. Krém urovnáme stěrkou a dáme na noc do ledničky
7.) Půl hodiny před podáváním vyndáme formu z ledničky. Postavíme ji na širší konzervu, uvolníme bočnice formy a stáhneme je dolů. Poté odstraníme dno formy, pečící papír a dort přeneseme na servírovací tác.
8.) Polovinu borůvek rozmixujeme s cukrem. Druhou polovinou ozdobíme dort a přelijeme ho rozmixovanými borůvkami
Dort můžeme zdobit i jiným druhem ovoce, musíme ale dávat pozor, aby nevyvolávalo alergické reakce

Komentáře