«

»

Čvc 05 2014

Základní bramborové gnocchi

,základni_gnocchi

Výsledkem mají být lehce nadýchané noky. Tyto pak můžete podávat s různými omáčkami. Vždy budou jiné a vždy dobré. Můžete je připravit z dvojnásobného množství, snadno se uchovávají v mrazáku

Množství:      4 osoby

Ingredience:

moučnaté brambory 1000 g
hladká mouka 160 g
vaječný žloutek 1 ks
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Brambory ve šlupce uvaříme. Trvá to cca 25 minut. Ještě horké je oloupáme
2.)  Brambory necháme vychladnout. Na vále je na jemno nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme vaječný žloutek a mouku
3.)  Ze surovin vypracujeme hladké těsto, nemělo by lepit. Podle potřeby přidáváme mouku
4.)  Z těsta tvoříme válečky o průměru 1 1/2 -2 cm. Z těch krájíme kousky cca 2 cm dlouhé. Každý nok ozdobíme reliéfem (otiskem) vidličky
5.)  Vaříme je po čtvrtinách ve velkém hrnci s vroucí vodou. Jakmile vyplavou na povrch, přeneseme je na plech pečícím papírem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>