«

»

Pro 04 2014

Znojemská

znojemska_1

Kromě tradičních českých jídel jako je koprovka a svíčková nesmí chybět ani znojemská. Připravená z kvalitních surovin vykouzlí na tváři každého strávníka blažený úsměv

Množství:   4 osoby

Ingredience:

kuřecí prsa 500 g
hovězí vývar 300 ml
vejce uvařená natvrdo 3 ks
kyselé okurky 3 ks
šunka 100 g
plnotučná hořčice 2 lžíce
sůl podle potřeby
hladká mouka 1,5 lžíce
olej 3 lžíce

Postup přípravy:

1.)  Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji. Když je maso hotové přidáme šunku a chvíli restujeme. Nakonec zamícháme hořčici.
2.)  Vše přendáme do hrnce, k masu ještě přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a na kostičky nakrájené okurky. Vše zamícháme
3.)  Do malé misky dáme mouku a zalijeme ji asi 5 lžícemi hovězího vývaru. Zamícháme, abychom získaly kašičku. Tu přidáme ke směsi masa a vajíček a vše zalijeme zbývajícím vývarem. Dáme chvíli povařit, aby omáčka zhoustla. Pokud bude příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody

Znojemskou podáváme buď s rýží nebo s těstovinovou rýží

komentářů 3

  1. Janavel

    Zrovna si dávám znojemskou k obědu a je fakt výborná 🙂

  2. martullinka

    Toto uz je asi paty recept,který jsem z těchto stranek vyzkoušela a opět spokojenost! Celkovve jsem moc rada za tento web a za paní vieru a její sympaticky pristup☺

    1. viera

      Dobrý večer,

      Děkuji za milá slova. Musím se přiznat, že jsem za tyto pochvalné komentáře moc ráda. Hlavně, když stránky pomohou.

      Přeji hezký večer
      Viera

Napsat komentář: martullinka Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>