«

»

Čvc 02 2014

Zapečené vepřové plátky

 

zapecene_veprove_platky_1

Jídlo z jednoho pekáče. Musím se přiznat, že tyto recepty mám ráda. Věnujeme více času naplnění pekáče, ale pak už jen hlídáme troubu a máme maso i přílohu hotové najednou.

Množství:      4 osoby

Ingredience:

plátky vepřových kotlet s kostí 4 ks
oloupané brambory 1000 g
zeleninový bujon 100 ml
smetana ke šlehání 200 ml
plnotučná hořčice 1 lžíce
olivový olej 2 lžíce
strouhaný eidam 200 g
sůl podle potřeby
petrželka ke zdobení

Postup přípravy:

1.) Pekáč vymažeme olejem
2.)  Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka a vyskládáme do pekáčku. Každou vrstvu ochutíme solí.
3.)  Brambory zalijeme bujonem
4.)  Vepřové plátky osolíme z obou stran a uložíme je na vrstvu brambor
5.)  V misce rozmícháme smetanu, hořčici, strouhaný sýr a touto směsí přelijeme kotlety
6.)  Pekáč přiklopíme a dáme péct do trouby na 1 1/4 hodiny na 180°C (podle typu trouby). Poté pekáč odklopíme a necháme ještě chvíli péct, aby maso chytlo kůrčičku.

Podáváme na talíři brambory posypané petržílkou

komentářů 2

  1. Kamila

    Také moc dobré, jen jsem to musela dělat tak o 20 minut déle. Některé brambory nebyly dodělané, ale to bude problém trouby no.
    Děláme podobné jen jsme vždycky dopředu maso osmahli ….řekla bych, že Váš recept je chutnější.

  2. Lucie

    Doba přípravy jídla je dlouhá, ale je to jednoduché a moooooc dobré, až mě to překvapilo:-) Brambory jsem nakrájela na hodně tentké proužky do čtyř vrstev a všechny byly krásně propečené. Jídlo nebylo vůbec suché. Určitě udělám někdy zase.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>