«

»

Kvě 04 2014

Rybí karbanátky

Rybi_karbanatky

Tato varianta karbanátků dostává příjemnou chuť právě díky kopru a zakysané smetaně. Bude to příjemné ozvláštnění.

Množství:                     3 osoby

Ingredience:

brambory oloupané 500 g
filety z lososa (tresky, pangasia) 500 g
šťáva a kůra z 1/2 citrónu
kopr 1/2 hrsti
petrželka 1/2 hrsti
zakysaná smetana 1 lžíce
sůl podle chuti

Postup přípravy:

1.)   Oloupané brambory dáme vařit do mírně osolené vody.
2.)   Filety dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme citronovou šťávu. Vaříme cca 5 minut. Vybereme je z vody. Pokud mají  kůži, odstraníme ji a rozdrobíme.
3.)   K rozdrobeným filetům přidáme uvařené rozmačkané brambory, bylinky, tatarku a sůl podle chuti.
4.)   Z hmoty uděláme placičky a obalíme v trojobalu.
5.)   Placičky usmažíme.
Placičky by neměly být moc zploštělé, protože se špatně obracejí. Jiná varianta úpravy je, místo smažení je dát upéct do trouby  bez oleje na pečící papír.

Jako přílohu můžeme podávat brambory a k tomu okurkový salát nebo salát z červené řepy

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>