Zkusme trochu experimentovat s přílohou a použít něco jiného než klasické brambory. Mrkev a dýně se budou dobře doplňovat.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
| oloupaná mrkev | 500 g |
| očištěná dýně | 600 g |
| máslo | 50 g |
| pomazánkové máslo | 60 g |
| med | 1 1/2 lžičky |
| sůl | podle potřeby |
| zakysaná smetana | 4 lžíce |
Postup přípravy:
1.) Mrkev nakrájíme na kolečka, dýni nakrájíme na kostičky a obojí uvaříme v osolené vodě 8-10 minut doměkka.
2.) Scedíme a mrkev s dýní vrátíme do prázdného teplého hrnce a necháme půl minuty sušit na vařiči
3.) Sejmeme z vařiče, trochu rozšťoucháme, přidáme máslo a vymícháme dohladka
4.) Přidáme pomazánkové máslo a opět zamícháme. Osolíme a zakápneme medem
Na talíři přizdobíme lžící zakysané smetany

Komentáře