«

»

Bře 01 2015

Krupicová kaše s jablky

krupicova_kase_s_jablky1

Recept na krupicovou kaši trochu jinak. Zkaramelizovaná jablíčka dodají kaši jedinečnou chuť

Množství:    4 osoby

Ingredience:

polotučné mléko 1200 ml
máslo 100 g
cukr krupička 100 g
jablka 2 ks
krupice 240 g
cukr moučka 50 g
sůl špetka
čokoláda na posypání

Postup přípravy:

1.)  Mléko mírně osolíme a dáme vařit. Do vařícího mléka nasypeme krupici.
2.)  Zvolna vaříme a mícháme. Až se dostatečně provaří vznikne přiměřeně hustá kaše
3.)  Jablka nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi s rozpuštěným máslem a cukrem, až cukr zkaramelizuje
4.)  Jednotlivé porce kaše poklademe opečenými jablky, posypeme moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>