«

»

Říj 14 2015

Kastrólová roštěnka

 

katrolova_rostenka1Roštěnka, co s ní? S jakou přílohou? Dá se na mnoho způsobů. I tímto způsobem vařím roštěnku já. V jednom hrnci s brambory

Množství:   4 osoby

Ingredience:

hovězí roštěnka 750 g
brambory 1000 g
olej
mletý kmín 1 lžička
sůl podle potřeby
červená mletá paprika 1 lžička

Postup přípravy:

Já toto jídlo dělám v papiňáku. Pokud použijete obyčejný hrnec, počítejte s delší dobou vaření, zhruba s dvojnásobnou

1.)  Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, aby se nekroutily. Posolíme s obou stran
2.)  Maso z obou stran osmažíme na oleji a přeložíme do mísy
3.)  Do výpeku přidáme 1 lžičku kmínu a 1 lžičku mleté červené papriky, zamícháme, přidáme trochu vody a vrátíme plátky masa
4.)  Podlijeme asi 150 ml vody, aby maso bylo pod vodou a dusíme do poloměkka. V papiňáku stačilo 25-30 minut
5.)  Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Přidáme k masu a opatrně promícháme, aby brambory byly vespod, ještě mírně osolíme. Podlijeme ještě vodou, aby bylo překryté i maso. Dusíme do změknutí brambor. V papiňáku stačí 12 minut. V případě potřeby dochutíme solí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>