«

»

Zář 04 2014

Fettuccine s cuketou

fettuccine-cuketky-carbonara

Pastva pro oči i pro Vaše chuťové buňky. Chuť těstovin ladí s cuketou a slaninou

Množství:      4 osoby

Ingredience:

těstoviny fettuccine 300 g
dobrá slanina 150 g
mladé cukety 4 ks
žloutky 3 ks
strouhaný parmazán 60 g
sůl podle potřeby
čerstvá bazalka

Postup přípravy:

1.)  Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu
2.)  Slaninu nakrájíme na tenké proužky a osmažíme do křupava na suché pánvi
3.)  Neoloupané cukety nakrájíme podélně (škrabkou na zeleninu) na tenké plátky a vhodíme je ke slanině na 1-2 minuty
4.)  Ke směsi slaniny a cuket nakonec přidáme lehce našlehané žloutky a vše chvíli mícháme, aby se žloutky srazily. Podle potřeby dochutíme solí.
5.)  Cuketovou směs vmícháme do těstovin.

Podáváme posypané strouhaným sýrem a bazalkou

komentář 1

  1. Petra

    Ikdyž jsem byla zpočátku velice skeptická, nakonec mi tento recept velice zachutnal a vzhledem k tomu, že synovi nevadí česnek, tak jsem ho obohatila o dva stroužky a chutnalo mi ještě více 🙂 Takže doporučuji

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>