«

»

Říj 06 2014

Dýňové lasagne

Dynove_lasagneKdo by neznal schody do nebe v podobě italských lasagní. Do základní partitury se dá leccos přidat. V našem případě dýně.

Ingredience:

lasagne 1 balíček
dýně Hokaido 900 g
olivový olej 1 lžíce
sůl podle potřeby
strouhaný parmazán na posypání
tymián

Ingredience na náplň:

polotučný tvaroh 200 g
nastrouhaná mozzarella 200 g
smetana na šlehání 125 ml
žloutky 2 ks
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na menší kousky
2.)  Kousky dýně promícháme s olivovým olejem a solí, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby 200°C a pečeme 30 minut. Necháme zchladnout a polovinu dýně rozmačkáme, druhou necháme vcelku. Přidáme tymián a podle chuti osolíme
3.)  Polotučný tvaroh smícháme s mozzarellou, žloutky, smetanou a dochutíme solí
4.)  Na dno zapékací mísy dáme vrstvu tvarohové směsi, na ni pláty lasagní, dýňovou směs a opět pláty lasagní. Vše opakujeme do spotřebování surovin. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut.

Lepší je připravit si lasagne den předem, aby lépe nasákly tvarohovou hmotou a druhý den je už jen upéct.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>