Když budete postupovat podle tohoto osvědčeného receptu, snadno vykouzlíte dezert, který bude lehounký jako pírko a lahodí oku i chuťovým buňkám
Ingredience pro těsto:
| moučkový cukr | 220 g | 
| hladká mouka | 150 g | 
| vejce | 5 ks | 
| voda | 5 lžic | 
| prášek do pečiva | 1/2 balíčku | 
Ingredience pro náplň:
| smetana ke šlehání | 1 ks | 
| zakysaná smetana | 2 ks | 
| moučkový cukr | podle chuti | 
| kompotované ovoce | 
Ingredience pro želé:
| vanilkový puding | 2 ks | 
Postup přípravy:
1.)  Ušleháme žloutky, cukr a vodu
2.)  Ušleháme sníh z bílků
3.)  Do žloutkové směsi lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a bílkový sníh
4.)  Pečeme v předehřáté troubě ve formě s vyšší okrajem vymazané tukem a vysypané hrubou moukou na cca 180°C. Jestli je těsto upečené, vyzkoušíme špejlí
5.)  Šlehačku ušleháme do tuha a osladíme podle chuti. Zakysané smetany smícháme se šlehačkou a natřeme na vychladlý korpus. Na šlehačkovou náplň naskládáme nakrájené kompotované ovoce
6.)  Šťávu z kompotu dolijeme vodou, abychom měli 750 ml tekutiny. Tu povaříme se 2 vanilkovými pudingy. Prochladlé želé rozetřeme na náplň a necháme vychladit v ledničce
 
        	       
        		
        			
komentářů 3
vlaďka
5.1.2016 na 8:20 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na jak velký plech to vychází,děkuji.
viera
5.1.2016 na 9:13 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý den Vlaďko,
já je peču na plech 27 cm x 36 cm
Přeji hezký den
Viera
vlaďka
5.1.2016 na 20:49 (UTC 1) Link to this comment
Děkuji moc,krásný večer.