«

»

Čvn 28 2014

Uzené s bramborovou kaší

uzene_s_bramborovou_kasi

V tomto receptu úmyslně nepíšu typ uzeného masa. Výběr nechám na Vás podle toho, jestli chcete libové (kladenská pečeně, vepřová kýta) nebo prorostlejší (krkovička, plecko). Na všech si pochutnáte.

Množství:      4 osoby

Ingredience:

uzené maso 600 g
oloupané brambory varný typ A 12 ks
máslo 70 g
mléko podle potřeby
tavený sýr 125 g
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Uzené maso povaříme buď v papiňáku 20 minut nebo půl hodiny klasickým způsobem. Vodu není potřeba solit.
2.)  Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do měkka v osolené vodě. Trvá to cca 25 minut.
3.)  Po zcezení je trochu rozšťoucháme vidličkou, přidáme vařící mléko, máslo a tavený sýr. Všechny ingredience pořádně našleháme.
4.)  Podle potřeby můžeme ještě dochutit solí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>