«

»

Led 25 2015

Tvarohová bublanina

tvarohova_bublanina2Bublaniny s nejrůznějším ovocem patří k nejoblíbenějším českým moučníkům. Vyzkoušejte i Vy tvarohovou, která z obyčejné buchty udělá neobyčejný zážitek.

Ingredience:

máslo 200 g
měkký tvaroh 250 g
moučkový cukr 200 g
vejce 4 ks
polohrubá mouka 200 g
prášek do pečení 1 balení
máslo na vymazání pekáče
strouhanka na vysypání pekáče
ovoce
skořicový cukr

Postup přípravy:

1.)  Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
2.)  Žloutky, cukr, rozehřáté máslo a tvaroh utřeme ve šlehači. Dbáme na to, aby všechny tyto 4 ingredience měly stejnou teplotu
3.)  Ušleháme sníh z bílků
4.)  Do žloutkové směsi postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a bílkový sníh. Vše lehce zamícháme
5.)  Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč, poklademe ovocem a zvolna pečeme v předehřáté troubě na cca 180°C. Bublanina je hotová, když se těsto nelepí na zabodnutou špejli
6.)  Hotový moučník posypeme skořicovým cukrem

komentářů 6

Skip to comment form

  1. Niky

    Vynikajúci koláčik… 🙂

    1. julka

      Tento koláčik môžeme pri dojčení? Nevadí, že tam ide kypriaci prášok?

      1. viera

        Můžete ho při kojení konzumovat bez obav. Kypřící prášek by neměl nadýmat.
        Přeji hezký večer
        Viera

  2. Veronika

    VYBORNE s ananasem a broskvemi;)Děkuji.

  3. julka

    Ja som ho robila s čerešňami a je geniálny. Idem ho dnes robiť opäť 🙂

  4. Lenula4

    Vynikající, dělala jsem s nektarinkama 🙂

Napsat komentář: Veronika Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>