Bublaniny s nejrůznějším ovocem patří k nejoblíbenějším českým moučníkům. Vyzkoušejte i Vy tvarohovou, která z obyčejné buchty udělá neobyčejný zážitek.
Ingredience:
| máslo | 200 g |
| měkký tvaroh | 250 g |
| moučkový cukr | 200 g |
| vejce | 4 ks |
| polohrubá mouka | 200 g |
| prášek do pečení | 1 balení |
| máslo | na vymazání pekáče |
| strouhanka | na vysypání pekáče |
| ovoce | |
| skořicový cukr |
Postup přípravy:
1.) Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
2.) Žloutky, cukr, rozehřáté máslo a tvaroh utřeme ve šlehači. Dbáme na to, aby všechny tyto 4 ingredience měly stejnou teplotu
3.) Ušleháme sníh z bílků
4.) Do žloutkové směsi postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a bílkový sníh. Vše lehce zamícháme
5.) Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč, poklademe ovocem a zvolna pečeme v předehřáté troubě na cca 180°C. Bublanina je hotová, když se těsto nelepí na zabodnutou špejli
6.) Hotový moučník posypeme skořicovým cukrem
komentářů 6
Skip to comment form ↓
Niky
31.1.2015 na 11:29 (UTC 1) Link to this comment
Vynikajúci koláčik… 🙂
julka
31.1.2015 na 18:58 (UTC 1) Link to this comment
Tento koláčik môžeme pri dojčení? Nevadí, že tam ide kypriaci prášok?
viera
31.1.2015 na 20:04 (UTC 1) Link to this comment
Můžete ho při kojení konzumovat bez obav. Kypřící prášek by neměl nadýmat.
Přeji hezký večer
Viera
Veronika
5.2.2015 na 12:37 (UTC 1) Link to this comment
VYBORNE s ananasem a broskvemi;)Děkuji.
julka
18.2.2015 na 17:09 (UTC 1) Link to this comment
Ja som ho robila s čerešňami a je geniálny. Idem ho dnes robiť opäť 🙂
Lenula4
16.9.2015 na 17:12 (UTC 1) Link to this comment
Vynikající, dělala jsem s nektarinkama 🙂