Svíčková byla synonymem nedělního oběda ale Vy ji můžete mít kdykoliv. V tomto receptu se klade důraz hlavně na omáčku. Tu si musíte Vy sami dochutit tak. aby slaná, kyselá a sladká chuť byly vyvážené a dle Vašich představ.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
| kuřecí nebo krůtí prsíčka | 600-700 g | 
| očištěná petržel | 100 g | 
| očištěná mrkev | 600 g | 
| smetana na šlehání | 1 kelímek | 
| nové koření | 5-6 kusů | 
| plnotučná hořčice | 2 lžičky | 
| šťáva z citrónu | dle potřeby | 
| sůl | dle potřeby | 
| hladká mouka | 1 lžíce | 
| cukr krupička | dle potřeby | 
Postup přípravy:
1.)  Do papiňáku dáme vodu, kuřecí (krůtí) prsa, nové koření a sůl. Vaříme asi 3/4 hodiny.
2.)  Potom přidáme kořenovou zeleninu a vaříme vše dalších 1/4 hodiny.
3.)  Uvařené maso i zeleninu vyjmeme z vývaru.
4.)  Zeleninu umixujeme.
5.)  Do kastrolu dáme hladkou mouku a několik lžic smetany na šlehání a umícháme hladkou kašičku, postupně k ní přidáme zbytek smetany a umixovanou zeleninu. Nakonec vmícháme hořčici. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
6.)  Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ředit buď vývarem nebo třeba mlékem.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík.
 
        	       
        		
        			
Komentáře