«

»

Kvě 22 2014

Brynzové halušky

P1020447

Bydlí s námi naše 92 letá maminka ze Slovenska. Když ji chci udělat radost, uvařím jí brynzové halušky. Jsou ale vážně výborné. Nejlepší jsou ovšem s květnovou brynzou.

Množství:         4 osoby

Ingredience:

moučné brambory syrové, oloupané 2 kg
hladká mouka cca 200 g
brynza 400 g
anglická slanina 250 g
sůl dle potřeby
olej

Postup přípravy:

1.)  Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle
2.)  Z brambor vymačkáme vodu. Nejlépe to půjde, když cedník vyložíme čistou utěrkou a mačkáme přes ni. Hmota by neměla být úplně suchá.
3.)  Do brambor zapracujeme mouku a sůl. Těsto má být vláčné.
4.)  Do většího kastrolu dáme vařit osolenou vodu. Když se voda začne vařit, protlačme přes haluškové síto těsto do vody. Halušky jsou uvařené když plavou na hladině. Nevařte celou dávku najednou, ale postupně.
5.)  Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a osmažíme na oleji dozlatova.
6.)  Na talíř dáme porci halušek, na ně rozdrobíme brynzu a navrch osmaženou anglickou slaninu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>