«

»

Čvn 19 2016

Špenátový nákyp

 

špenatovy_nakyp_1Špenát nám pomáhá udržovat dobrý zrak, snižuje cholesterol a chrání plod v děloze. Nemá však tolik železa jak se v minulosti předpokládalo. Přesto je to vhodný zdroj živin, vitaminů a minerálů pro náš organismus

Ingredience:

mražený špenát 1 balení
brambory 300 g
mleté maso vepřové + hovězí míchané 300 g
strouhaný sýr 150 g
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Dáme jednu vrstvu brambor do zapékací mísy, lehce posolíme. Další vrstvou bude lehce posolený špenát. Na něj rozprostřeme posolené mleté maso. Poslední vrstvou budou opět lehce posolené brambory
2.)  Dáme přikryté zapéct do trouby při 180°C na 1 hodinu. Poté vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a ještě zapékáme cca 15  minut přikryté a chvíli odkryté do zlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>