«

»

Kvě 11 2016

Smažená kuřecí játra

smazena_kureci_jatra

Játra jsou  velmi ceněnou potravinou  jako důležitý zdroj železa, vitamínu A, vitamínů řady B, vitamínu D a lecitinu.  Říká se, že co je zdravé, není dobré. V případě jater to ale neplatí

Ingredience:

kuřecí játra 500 g
vejce 2 ks
hladká mouka
strouhanka
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Kuřecí játra opláchneme, odblaníme a obalíme v hladké mouce
2.)  V mouce obalená játra pak namočíme do rozšlehaného vejce, které jsme trošku naředili vodou a mírně osolili, hned vkládáme do strouhanky, obalíme z obou stran
3.)  Smažíme v dostatečném množství tuku z obou stran dozlatova
4.)  Po usmažení játra ještě osolíme.
5.)  Aby játra nebyla po smažení mastná, použijeme fintu. V hrnci necháme vařit vodu a vysmažená játra do ní na chvíli ponoříme. Vařící voda přebytečný tuk odsaje

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>