Rychlá a snadná příprava velmi chutného jídla, které zvládne a začátečník
Množství: 4 osoby
Ingredience:
| losos | 450-500 g | 
| gnocchi | 2 balení | 
| smetana na vaření | 2 ks | 
| uzený tvrdý sýr | 200 g | 
| bazalka | |
| olej | 2-3 lžíce | 
| sůl | podle potřeby | 
| koření na ryby | 
Postup přípravy:
1.)  Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme na malé kousky, které opečeme na oleji a přidáme koření na ryby
2.)  Opečené kousky odstavíme na talířek. Do výpeku nalijeme smetanu, necháme prohřát a osolíme
3.)  Do smetany přidáme nastrouhaný sýr a vaříme na malém ohni, dokud se sýr nerozpustí do hustší omáčky. Občas promícháme
4.)  Do hotové omáčky přidáme lososa o bazalku a dochutíme podle potřeby solí
5.)  Dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vody nasypeme gnocchi. Vaříme tak dlouho, až vyplavou. Scedíme a dáme na talíř
6.)  Gnocchi na talíři přelijeme omáčkou a podáváme
 
        	       
        		
        			
Komentáře