«

»

Srp 18 2014

Hovězí Stroganoff

Hovezi_stroganoff

Jde o původem ruský pokrm pocházející z 19. století. Myslím že si na něm pochutnáme i v současnosti.

Množství:     4 osoby

Ingredience:

minutkové hovězí-svíčková, roštěnec 500 g
žampiony 250 g
rajský protlak 2 lžíce
smetana ke šlehání 200 ml
máslo 3 lžíce
olej 2 lžíce
hladká mouka podle potřeby
čerstvý nasekaný kopr 3 lžíce
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Necháme chvíli odležet
2.)  Nudličky masa obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozpáleném másle. Opékáme je ze všech stran asi 8 minut, pak je vložíme do trouby nahřáté na 100°C, aby se dopeklo a zůstalo nahřáté
3.)  Na pánvi orestujeme žampiony nakrájené na plátky, chvíli dusíme. Pak přidáme rajský protlak, smetanu a povaříme
4.)  Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi. Přidáme nasekaný kopr a dochutíme solí

Podáváme s rýží nebo těstovinami

komentářů 3

  1. Veronika

    Vyborny a moc chutny receptik, jsem rada za tyto stranky;)Dekuji.

  2. Janka

    Mojej rodine som uvarila gulášik (s veľa cibule, cesnaku, korenia, chilli) , tak ako to majú radi. Ja som si uvarila zvlášť toto fantastické jedlíčko. Keď som prišla z prechádzky domov, s veľkou chuťou na tento stroganoff som zistila, že mi zostal prázdny hrniec. Chutil všetkým. Veľmi pekne ďakujem za tento fantastický receptík 🙂 .

    1. viera

      Dobrý den Janko,
      děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že měl recept úspěch u celé Vaší rodiny
      Viera

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>