«

»

Pro 10 2014

Hovězí naruby

hovezi_naruby

Plnohodnotný oběd, který zasytí každého. Hovězí maso v této úpravě bude krásně měkounké.

Množství:    6 osob

Ingredience:

plátky hovězího masa 6 ks
slanina 100 g
vejce 3 ks
strouhanka 4 lžíce
olej 10 lžic
kostka masoxu 1 ks
voda 750 ml
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Ve vařící vodě rozpustíme kostku masoxu
2.)  Hovězí plátky omyjeme, z obou stran naklepeme a každý překrojíme podélně napůl. Budeme mít 12 kousků masa. Plátky masa z obou stran osolíme a důkladně obalíme ve strouhance
3.)  Obalené plátky máčíme v našlehaných vejcích a krátce je z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.
4.)  Osmažené plátky masa naskládáme do pekáčku, poklademe je slaninou, zalijeme masoxem, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 140°C cca 2 hodiny. Občas zkontrolujeme. Pokud máme dojem, že je málo šťávy, přidáme trochu vody

Podáváme s vařeným nebo restovaným bramborem

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>