Losos zapečený v listovém těstě se stane určitě ozdobou každé slavnostní tabule
Ingredience:
| filet čerstvého lososa | 900 g | 
| listové těsto | 1 balení | 
| čerstvá bazalka | plná hrst | 
| čerstvý kopr | plná hrst | 
| olej | |
| máslo | |
| plnotučná hořčice | |
| hladká mouka | k rozválení těsta | 
| žloutek | na potření těsta | 
| sůl | podle chuti | 
Postup přípravy:
1.)  Lososa naporcujeme na 4 porce a každou porci podélně rozpůlíme
2.)  Nasekáme čerstvou bazalku a kopr, smícháme je s měkkým máslem a kapkou oleje. Lososa z každé strany osolíme. Každou porci ze 4 z jedné strany potřeme hořčicí a druhou čtverici potřeme bylinkovou marinádou. Dvě půlky lososa přiklopíme k sobě – uprostřed bude hořčice a marináda
3.)  Z listového těsta rozválíme 4 porce na tenčí plátky, doprostřed položíme lososa, zabalíme, otočíme a vložíme do pekáče. Na vršku uděláme mřížku a potřeme žloutkem
4.)  Pečeme při 200°C cca 20-25 minut, dokud listové těsto nebude mít nahnědlou barvu-křupavou kůrku
        	       
        		
        			
Komentáře