Křupavé zeleninové chipsy jsou vynikající zdravou přílohou v podstatě k čemukoliv. Můžeme je konzumovat samotné jako chuťovku nebo též namáčet do bylinkového dipu
Ingredience:
| mrkev | |
| petržel | |
| brambory | |
| červená řepa | |
| olivový olej | |
| tymián | |
| sůl |
Postup přípravy:
1.) Olej smícháme se solí a tymiánem
2.) Zeleninu očistíme, nakrouháme na tenké plátky, vložíme do uzavíratelné nádoby, nalijeme na ní připravenou marinádu a pořádně protřepeme
3.) Plech vyložíme pečícím papírem a vyskládáme na něj plátky zeleniny
4.) Pečeme v horkovzdušné troubě prvních 15 minut na 180°C. Poté zmírníme teplotu na 110°C a pečeme další hodinu. Občas zeleninu zkontrolujeme a promícháme
Komentáře