Už jste začali péct? Nebo už máte dokonce napečeno? Já bych ráda patřila do té druhé kategorie, ale zatím jsem stále ve stádiu pečení
Ingredience:
| hladká mouka | 250 g | 
| mandle | 200 g | 
| sůl | špetka | 
| máslo pokojové teploty | 227 g | 
| krupicový cukr | 75 g | 
| vanilkový cukr | 1 1/2 balíčku | 
| moučkový cukr | na obalování | 
| vanilkový cukr | 1 balíček na obalování | 
Postup přípravy:
1.)  Mandle umeleme
2.)  Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. V jiné míse smícháme mouku, mandle a sůl. Postupně přidáváme do máslové pěny a vypracujeme těsto. Na vále prohněteme a necháme v lednici asi hodinu odležet, aby trochu ztuhlo
3.)  Po vychlanutí z těsta tvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Nemusí být mezi kuličkami veliké odstupy, protože moc nenabydou.
4.)  Pečeme je v předehřáté troubě při 180°C cca 17-19 minut. Po upečení je necháme asi 5 minut vychladnout na plechu a potom zcela na tácku při pokojové teplotě. Zcela vychladlé je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem
5.)  Bochánky necháme přes noc odležet, pak je znovu obalíme v moučkovém cukru
        	       
        		
        			
Komentáře