Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku
Množství: 4 osoby
Ingredience:
| kuřecí prsní řízky | 6 ks | 
| vejce | 6 ks | 
| nastrouhaný tvrdý sýr | 200 -250 g | 
| větší žampiony | 3 ks | 
| šunka | 200 g | 
| jemně posekaná čerstvá petrželka | |
| sůl | podle potřeby | 
Postup přípravy:
1.)  Formu na bábovku vyložíme pečícím papírem
2.)  Kuřecí prsní řízky naklepeme a z obou stran posolíme. Žampióny nakrájíme na kostičky
3.)  Začneme skládat vrstvy. První vrstvou budou tři kuřecí prsa, které vložíme na dno, aby trochu překryly i stěny. Pokračujeme plátky šunky, na ně nasypeme půlku strouhaného sýra, půlku nakrájených žampionů a sekanou petrželku . Další vrstvou budou 4 celá rozklepnutá mírně posolená vajíčka. Na ně přijdou další tři kuřecí prsa, plátky šunky, strouhaný sýr, krájené žampiony. Končíme vrstvou dvou rozkvedlaných mírně osolených vajíček
4.)  Pečeme na 200°C cca 1 1/2 hodiny. Před vyklopením formu necháme vychladit
 
        	       
        		
        			
Komentáře