 Batátům se říká sladké brambory, i když s našimi bramborami moc společného nemají (snad jen to, že také pochází z Ameriky). Jejich chuť mi trochu připomíná mrkev
Batátům se říká sladké brambory, i když s našimi bramborami moc společného nemají (snad jen to, že také pochází z Ameriky). Jejich chuť mi trochu připomíná mrkev
Ingredience:
| velký sladký brambor-batát | 1 ks | 
| větší mrkev | 2 ks | 
| zeleninový vývar | 1000 ml | 
| olivový olej | 1 lžíce | 
| sýr feta | kousek | 
| sůl | podle potřeby | 
Postup přípravy:
1.)  Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, osmahneme na lžíci olivového oleje. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny
2.)  Rozmixujeme, podle potřeby ochutíme solí. Na talířích podáváme ozdobenou sýrem feta
 
        	       
        		
        			
Komentáře