Dýně je momentálně velmi trendy surovina a není divu. Vynechte ty velké kulaté, které se skvěle hodí jako dekorace, ale chuť mají dost fádní. Na výběr k jídlu jsou mnohem vhodnější odrůdy, třeba muškátová, máslová a hlavně Hokkaido. Ta chutná trochu jako jedlé kaštany a nemusí se loupat
Ingredience:
| malá dýně Hokkaido | 1 ks | 
| kuřecí bujon | 1 ks | 
| kulatozrnná rýže | 400 g | 
| máslo | 2 lžíce + 1 lžíce | 
| strouhaný sýr | 100-120 g | 
| sůl | podle chuti | 
| voda pro kuřecí bujon | 500 ml | 
Postup přípravy:
1.)  Dýni rozkrojíme, vydlabeme jadřinec,nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, přidáme trochu vody a necháme dusit do měkka.
2.)  V kastrole na másle chvíli osmahneme propláchnutou rýži, přidáme kuřecí vývar, osolíme a necháme vařit pod pokličkou za občasného promíchání.
3.)  Jakmile je rýže téměř měkká, přidáme dýni a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Nakonec přidáme asi lžíci másla a promícháme, na talíři sypeme nastrouhaným sýrem.
        	       
        		
        			
komentář 1
Petra
17.8.2016 na 19:39 (UTC 1) Link to this comment
Dynove rizoto me velmi prekvapilo a moc chutnalo,je lehke a zaroven velmi zasyti.Chutnalo i memu priteli a pridaval si 🙂