Ideální pohoštění na piknik i na večírek. Cuketová pomazánka je nejen nápaditá, ale hlavně děsně dobrá a zdravá
Ingredience:
| cuketa | 1 ks |
| ricotta | 150 g |
| strouhaný parmazán | 2 lžíce |
| panenský olivový olej | 1 lžíce |
| čerstvá bazalka | 2-3 lístky |
| sůl | podle chuti |
Postup přípravy:
1.) Cuketu omyjeme, odkrojíme konce, nakrájíme na čtyři kusy a uvaříme na páře. Také můžeme uvařit klasicky v hrnci, s minimálním množstvím vody a vodu hned slijeme
2.) Vychladlou cuketu rozmixujeme s lžící oleje a dáme do misky. Přidáme ricottu, parmazán, trošku soli a na jemno nakrájenou bazalku. Vše dobře promícháme
3.) Podáváme s pečivem. Také jsou výborné na sucho opečené plátky chleba

Komentáře