Zajímavá příloha ale může sloužit i jako snadná večeře
Ingredience na brambory:
| středně velké brambory | 8 ks | 
| anglická slanina | 16 plátků | 
Ingredience omáčka:
| máslo | 2 lžíce | 
| hladká mouka | 1 lžíce | 
| vývar | 250 ml | 
| zakysaná smetana | 100 ml | 
| sůl | podle potřeby | 
Postup přípravy:
1.)  Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce. Pak je olupeme a každý zabalíme do dvou plátků anglické slaniny
2.)  Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a dáme je za péct do trouby na 200°C na cca 10 minut
3.)  Dokud se pečou brambory připravíme si omáčku. Rozpusíme máslo a opražíme na něm lžíci mouky, zalijeme vývarem, chvíli vaříme. Odstraníme ze sporáku, přidáme zakysanou smetanu  a podle chuti osolíme.Omáčkou zalijeme zapečené brambory a dáme znovu zapéct do trouby na dalších cca 10 minut
 
        	       
        		
        			
Komentáře