Kdo by neměl rád noky. Zkuste ale rodině připravit místo tradičních tyto špenátové
Ingredience:
| čerstvý špenát | 300 g | 
| čerstvá bazalka | svazek | 
| polotučný tvaroh | 140 g | 
| hladká mouka | 85-100 g | 
| vejce | 2 ks | 
| parmazán | 100 g | 
| sůl | podle potřeby | 
| olivový olej | |
| rukola | 
Postup přípravy:
1.)  Špenát dáme do větší mísy a přelijeme vroucí vodou. Necháme 2 minuty stát, pak jej scedíme a důkladně vyždímáme. Necháme zchladnout a znovu vyždímáme a na jemno nasekáme.
2.)  Pak špenát smícháme s bazalkou, vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidáme podle chuti sůl. Směs dobře promícháme a pak z ní vytvoříme noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dáme do lednice.
3.)  Vodu přivedeme k var, mírně osolíme a nasypeme do ní knedlíčky. Až vyplavou k povrchu, vaříme je ještě minutu. Podáváme je pokapané olejem, ozdobené rukolou
 
        	       
        		
        			
Komentáře