Kdo by neměl rád noky. Zkuste ale rodině připravit místo tradičních tyto špenátové
Ingredience:
| čerstvý špenát | 300 g |
| čerstvá bazalka | svazek |
| polotučný tvaroh | 140 g |
| hladká mouka | 85-100 g |
| vejce | 2 ks |
| parmazán | 100 g |
| sůl | podle potřeby |
| olivový olej | |
| rukola |
Postup přípravy:
1.) Špenát dáme do větší mísy a přelijeme vroucí vodou. Necháme 2 minuty stát, pak jej scedíme a důkladně vyždímáme. Necháme zchladnout a znovu vyždímáme a na jemno nasekáme.
2.) Pak špenát smícháme s bazalkou, vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidáme podle chuti sůl. Směs dobře promícháme a pak z ní vytvoříme noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dáme do lednice.
3.) Vodu přivedeme k var, mírně osolíme a nasypeme do ní knedlíčky. Až vyplavou k povrchu, vaříme je ještě minutu. Podáváme je pokapané olejem, ozdobené rukolou

Komentáře