Výborná, zdravá a jednoduchá bábovka i pro ty, který si chtějí udržet línii
Ingredience:
| ovesné vločky | 3 hrnečky, hrneček=250 ml | 
| vejce | 3 ks | 
| oloupaná rozmixovaná větší jablka | 2 ks | 
| bílý jogurt | 220 g | 
| olivový olej | 3 lžíce | 
| jedlá soda | 1 lžička | 
| mletá skořice | 1 lžička | 
| moučkový cukr lze nahradit stévií | 4 lžíce | 
Postup přípravy:
1.) Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Lehčí varianta je, když si koupíme drcené ovesné vločky. Vločky smícháme s cukrem, skořicí, jedlou sodou
2.) V druhé míse smícháme mokré ingredience-vejce, olej, jogurt, rozmixovaná jablíčka. Do této směsi přisypeme suché přísady a vše pořádně promícháme
3.) Středně velkou formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem. Těsto do vylijeme a povrch uhladíme
4.) Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50-55 dozlatova
5.) Po upečení bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom ji vyklápíme. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem
 
        	       
        		
        			
Komentáře