Žemlovku jste již určitě někdy ochutnali. Ochutnali jste ale už i žemlovku se žampiony?
Ingredience:
| starší chléb | 340 g | 
| mléko | 750 ml | 
| žampiony | 400 g | 
| olej | 2 lžičky | 
| zelená petrželka | 2 hrsti | 
| vejce | 3 ks | 
| bílek | 1 ks | 
| sůl | podle chuti | 
| tvrdý nastrouhaný sýr | 125 g | 
Postup přípravy:
1.)  Chleba nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme 500 ml mléka a dáme chladit na 30 minut do lednice, občas promícháme
2.)  Žampiony nakrájíme na kousky a opékáme na oleji cca 4 minuty, pak k nim přimícháme petrželku a sůl a opékáme další minutu
3.)  Zbylé mléko našleháme s vejci a bílkem
4.)  Zapékací mísu vymažeme olejem, navrstvíme do ní polovinu chleba, na něj navrstvíme žampiony z pánve a posypeme třetinou strouhaného sýra. Překryjeme druhou půlkou chleba, posypeme zbylým sýrem.
5.)  Nakonec vše přelijeme mlékem s vejci a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 45 minut
 
        	       
        		
        			
Komentáře