Čerstvé muffiny vypadají neodolatelně, jsou až směšně snadné a rychlé a všichni je milují. Připravit si je můžete na snídani i svačinu a buďte si jistí, že se po nich jen zapráší. A co je na nich nejbáječnější? Že jdou připravit opravdu jakkoliv – na sladko i na slano a s jakoukoliv příchutí
Ingredience:
| polohrubá mouka | 300 g | 
| máslo | 50 g | 
| tvrdý sýr na strouhání | 200 g | 
| vejce | 3 ks | 
| jedlá soda | 1 lžička | 
| podmáslí | 200 ml | 
| prorostlá slanina | 100 g | 
Postup přípravy:
1.)  Mouku prosejeme a promícháme se sodou a solí. Sýr nastrouháme najemno a slaninu nakrájíme na jemné proužky
2.)  Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo utřeme se špetkou soli a žloutky do pěny.
3.)  Do ušlehané máslové směsi za stálého míchání postupně přidáváme mouku, podmáslí, 2/3 strouhaného sýru a slaninu. Nakonec postupně vmícháme do těsta ušlehaný sníh z bílků a touto směsí naplníme formičky na muffiny
4.)  Do ušlehané máslové směsi za stálého míchání postupně přidáváme mouku, podmáslí, 2/3 strouhaného sýru a slaninu. Nakonec postupně vmícháme do těsta ušlehaný sníh z bílků a touto směsí naplníme formičky na muffiny.
5.)  Povrch naplněných muffin posypeme zbývajícím sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova
 
        	       
        		
        			
Komentáře