Výborný recept na oblíbený krémeš. Lahodný moučník nejenom pro letní osvěžení
Ingredience:
| listové těsto | 500 g |
| práškový cukr | 100 g |
| mléko | 800 ml |
| vanilkový pudink | 2 ks |
| vanilkový cukr | 2 ks |
| máslo | 250 g |
| smetana ke šlehání | 2 ks |
| žloutky | 2 ks |
| čokoláda na vaření | 120 g |
| máslo | 100 g |
Postup přípravy:
1.) Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě rozválíme na tenké pláty. Přeneseme je na plechy vystlané pečícími papíry. Propícháme je vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova
2.) Připravíme si krém. Mléko zahřejeme na ohni, přidáme práškový cukr, vanilkový cukr a v troše mléka rozpuštěný pudinkový prášek. Následně přidáme žloutky a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nám krém nezačne houstnout. Odstavíme a necháme vychladnout
3.) Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme a zašleháváme vychladlý krém
4.) Připravíme si čokoládovou polevu. Rozehřejeme 120 g čokolády a 100 g másla
5.) Máslový krém navrstvíme na vychladlý plát listového těsta. Na něj dáme vrstvu našlehané šlehačky. Přikryjeme druhým plátem listového těsta a polijeme čokoládovou polevou

Komentáře