«

»

Srp 25 2014

Šlehačková roláda

slehackova_rolada_1

Tento moučník si oblíbíte pro jeho tři jedinečné vlastnosti: je jednoduchý, rychlý a výtečný. Hodí se, pokud čekáte návštěvu hlášenou na poslední chvíli.

Ingredience pro těsto:

vejce 5 ks
polohrubá mouka 5 lžic
cukr krupička 5 lžic

Ingredience pro náplň:

smetana ke šlehání 40% 2 kelímky
cukr moučka podle chuti

Postup přípravy:

1.)  Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem
2.)  Ušleháme žloutky s cukrem. Potom vyšleháme bílky
3.)  Do žloutků s cukrem střídavě lehce zapracováváme vyšlehané bílky a mouku
4.)  Těsto naneseme na pečící papír a dáme péct do předem středně vyhřáté trouby (175°C -teplovzdušná) na cca 5 minut. Párátkem zkusíme, zda se těsto nelepí
5.)  Po upečení necháme těsto vychladnout na plechu. Vyšleháme šlehačku s cukrem a potřeme plát těsta. Zarolujeme, odstraníme pečící papír, povrch pocukrujeme a odložíme na chvíli do lednice

Místo šlehačky můžeme použít i marmeládu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>