Chutný pokrm, který můžete konzumovat jako hlavní jídlo, ale docela dobře se dá jíst i jako teplý nebo studený slaný koláč
Ingredience:
| listové těsto | 250 g |
| vykostěné kuřecí stehenní řízky | 600 g |
| anglická slanina | 200 g |
| nasekaná petrželka | 1 lžíce |
| balkánský sýr | 100 g |
| smetana na šlehání | 250 ml |
| olej | na restování |
| vejce | 1 ks |
| sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Kuřecí řízky nakrájíme na kousíčky a restujeme na pánvi na rozpáleném oleji, dokud maso nezbělá a nepustí šťávu. Maso lehce ochutíme solí
2.) K masu přidáme anglickou slaninu a vše ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme smetanu a ještě chvíli mícháme
3.) Listové těsto rozválíme na kruh o průměru cca 28 cm
4.) Maso přendáme do zapékací mísy, rozdrobíme na něj balkánský sýr a překryjeme rozváleným listovým těstem
5.) Okraje listového těsta pořádně přimáčkneme a povrch potřeme vajíčkem
6.) Dáme péct do středně vyhřáté trouby na cca 20 minut. Těsto nabyde a lehce zezlátne.

komentář 1
Kamila
6.9.2014 na 19:41 (UTC 1) Link to this comment
Vynikající, jen nejsem na bylinky, tak jsem je vynechala.